lördag 7 september 2013

I vilken anda vill du bidra till hur din organisation/arbetsplats utvecklas?

Ordet anda kommer från ande som betyder vind och andedräkt(hebreiska/grekiska). En inneboende kvalitet som finns hos alla människor. En kvalitet som är ren och fri från värderingar men som den rationella,tjattrande vänstra hjärnhalvan gärna vill ge sig på och störa.
Vi talar ofta i termer av kropp & själ. Kroppen är det materiella det vi kan ta på och själen står för det immateriella, det som endast kan upplevas.
Det andliga perspektivet är sökande. Ett inre sökande.
Varför ska jag söka inåt?

 Där finns svaret på många frågor och funderingar över ditt liv, din livssituation och där kan du få vägledning till att göra medvetna val.
Nu för tiden använder vi ofta begrepp som hållbarhet vilket är svårt att uppnå om vi först och främst letar efter lösningar i det yttre genom  strukturella färdig -
tänkta modeller.
Hållbarhet bygger på dina värderingar och din människosyn. Det andliga ledarskapet bidrar till hållbarhet något som tjänar nästkommande generationer men utan färdig- tänkta modeller.
Ett ledarskap med en själslig intelligens är synonymt med andlig intelligens. Vi kan även uttrycka det i termer av existentiell intelligens dvs en förmåga att blicka inåt att leva i nuet och att tillåta sig att betrakta sig själv just nu.
Andlighet finns inte på någon tidsaxel utan andlighet finns endast nu.
Hur kan jag komma i kontakt med detta nu?
Det finns många sätt, några exempel är genom stillhet och tystnad eller genom natur-och musik upplevelser. Du kan träna dig i stillhet genom olika meditationsformer.
Det viktiga är att ta sig regelbunden tid för inre stillhet om du vill utveckla din själsliga intelligens.
Det själsliga binder ihop tanken med känslan.  När du utvecklar den utvecklas ditt ledarskap och ditt medarbetarskap i en riktning som gör dig gott och därmed andra gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar