måndag 26 augusti 2013

Det är nödvändigt med själslig intelligens i arbetslivet



”Ett värdigt sätt att arbeta med människor ökar värdet för verksamheter och dess intressenter samt visar värderingar vi vill lämna till nästa generation.”
Paula Liukkonen, ekonomie doktor.

I detta korta citat finns ett tydligt budskap: uppträd värdigt, stå för hållbara värden och var förebild till nästa generation DET skapar värde. Ekonomen kan numer sätta siffror på vårt beteende och handlingar genom det nya begreppet Värdebokslut. Det är kanske det som behövs för att svart på vitt visa att det sätt vi arbetar på idag och det sätt vi behandlar människor på arbetsplatsen behöver omvärderas, utvecklas och förbättras.
Nästa generation ledare behöver en hög grad av ledarintelligens för att kunna hantera alla de utmaningar som vi står inför.
Med ledarintelligens menas en hög grad av mänsklig mognad som innebär både visdom och medmänsklighet. De egenskaper och färdigheter som människan har utvecklat för att ha uppnått hög grad av mänsklig mognad tillhör det vi kan kalla själens intelligens, andlig intelligens, existentiell intelligens en intelligens som ledaren behöver för att förhålla sig värdigt och stå för hållbara värderingar. En intelligens som alla människor bär inom sig men som kräver ett inre arbete för att upptäcka för att sedan kunna utveckla.
Den andliga intelligensen är den största gåvan människan fått men som fortfarande ligger och väntar på att få träda fram.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar