tisdag 9 juli 2013

Hur kan alla engageras i att skapa en arbetsplats som håller för flera generationer framåt?


Varje människa vill göra ett bra jobb. Idag prioriteras i första hand snabbheten vilket gör att vi tappar vårt sammanhang. För att hitta vårt sammanhang måste vi stanna upp och reflektera. Det kan ofta innebära att du måste utmana din komfortzon och kliva över din komfortgräns.
Min övertygelse ligger i att den största potentialen finns i människans själsliga och existentiella rum. En potential som idag är undervärderad. Framförallt i arbetslivet. Den själsliga intelligensen  (SQ) står för värdeskapande, mening, syfte och riktning. Här finns skaparkraften. Vad tror du skulle hända om varje företag och organisation ägnade mer tid till att tala om vad som ger mening och vad som är värdeskapande än som idag ägna mycket tid till målformuleringar och aktivitetslistor? Allt börjar i hur vi vill VARA för att därefter tala om vad vi ska GÖRA.
Vilka värdebegrepp anser du som viktiga för att skapa en gemensam framtid som kan upplevas som meningsfull för nästa generation och därpå följande generationer?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar